Poměr: Půlka kuřete, sůl, 5 dkg másla, 25 dkg rýže, 7 dkg másla, 4 dkg cibule, 2 čerstvá rajčata a ¾ litru až 1 litr vývaru z telecího masa (viz recept č. 630).
Postup: Kuře vykostíme a syrové maso nakrájíme na nudličky. Ve větším kastrole rozpustíme máslo, vložíme do něj nakrájené maso z kuřete, osolíme a za stálého míchání krátce opečeme. Na pánvi v rozpuštěném másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, dáme k ní přebranou, v suché utěrce dobře promnutou rýži a za stálého míchání ji dusíme, až zesklovatí. K rýži přimícháme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a pak ji přidáme k opečenému drůbežímu masu; lehce promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka, tj. asi 30 minut.
Hotový pilaf lehce načechráme vidličkou a upravíme do hlubší misky nebo do timbálu.
Obměna: Pilaf můžeme také okořenit kořením kari.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm s rajčatovou omáčkou.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ¼ hodiny.
Zanechat komentář