30 až 40 dkg vařeného nebo dušeného bílého masa (telecí, kuře nebo králík) nebo stejné množství brzlíku či mozečku, 1 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, ½ šálku mléka, ½ malé cibule, 2 lžíce drobně pokrájené kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1 lžička másla, 1 zcela malý květák nebo ¾ šálku mladého hrášku, 1 lžička pravé sardelové pasty (nikoli ze sleďů), 2 žloutky, 5 dkg parmezánu nebo čedaru
Na lžičce másla podusíme jemně pokrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Pak přidáme drobně pokrájené maso a povařený květák nebo hrášek. Zvlášť uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme asi 10 minut. Po odstavení z ohně do ní přidáme sardelovou pastu, žloutky a jíšku smícháme s ostatním. Směsí naplníme vymaštěné lastury, posypeme sýrem a zapečeme asi 8 až 10 minut.
Zanechat komentář