Hrách vařený se slaninou nebo se škvarky

Poměr: 90 dkg vařeného hrachu, (tj. 40 dkg hrachu suchého), 10 dkg slaniny nebo 6 dkg sádla a 10 dkg škvarků.

Postup: Uvařený hrách (viz vaření luštěnin) scedíme, upravíme na talíře, polijeme buď rozškvařenou slaninou, nebo rozpuštěným sádlem a posypeme škvarky.
Podáváme jako samostatný pokrm s dušeným kyselým zelím nebo se salátem z kyselého zelí, anebo jako přílohu k vařenému uzenému jazyku, k vařeným moravským klobásám, ke kapustovým karbanátkům apod.
(Podáváme-li vařený hrách jako přílohu, pak stačí upravit hrách jen ze 2/3 uvedeného poměru.)

Pro 6 osob.

Úprava trvá i s vařením hrachu 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>