Poměr: 30 dkg vařené čočky, 30 dkg vařené rýže, 5 dkg cibule, 5 dkg sádla, 2 kyselé okurky, lžička kari koření, 1 dkg hořčice, trochu cukru a soli. – 4 párky nebo vuřty, cibulky nakládané v octě a zelená petržel.
Postup: V kastrole na rozpáleném sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky, koření kari, hořčici a cukr krátce vše podusíme. K tomu dáme uvařenou čočku, uvařenou rýži, osolíme, promícháme a dobře prohřejeme. Hotový pokrm upravíme na místu, obložíme na oleji opečenými párky nebo vuřty a ozdobíme cibulkami v octě nakládanými a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 4 osoby
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář