Mozeček zapečený na lasturách I

1 telecí mozeček (nebo 2 vepřové), 1 lžíce másla, ½ menší cibule, petrželová nať, sůl, nastrouhaná houska, citrón

Na větší polovině másla podusíme nakrájenou cibuli. Mozeček odblaníme, nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Osolíme, přisypeme petrželovou nať, podusíme a odstavíme.

Čtyři lastury nebo jednoporcové zapékací misky vymastíme máslem, posypeme strouhanou houskou a mozeček do nich rozdělíme. Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme trochu petrželové natě a přilijeme k mozečku do misek. Povrch posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme. Podáváme s dílky citrónu a topinkami z bílého chleba.

Obměna: do strouhané housky k posypání přidáme 5 dkg strouhaného sýra.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>