1 telecí mozeček (nebo 2 vepřové), 1 lžíce másla, ½ menší cibule, petrželová nať, sůl, nastrouhaná houska, citrón
Na větší polovině másla podusíme nakrájenou cibuli. Mozeček odblaníme, nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Osolíme, přisypeme petrželovou nať, podusíme a odstavíme.
Čtyři lastury nebo jednoporcové zapékací misky vymastíme máslem, posypeme strouhanou houskou a mozeček do nich rozdělíme. Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme trochu petrželové natě a přilijeme k mozečku do misek. Povrch posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme. Podáváme s dílky citrónu a topinkami z bílého chleba.
Obměna: do strouhané housky k posypání přidáme 5 dkg strouhaného sýra.
Zanechat komentář