Poměr: 5 dkg másla, ¼ litru mléka, popř. lžíce rumu, 1 dkg cukru, trochu soli, 16 dkg polohrubé mouky a 4 vejce. ¼ kg oleje na smažení, 1/8 litru malinové šťávy na polití a trochu cukru na posypání.
Postup: Z uvedeného poměru si zhotovíme pálené těsto, viz „Příprava páleného těsta“, č. 1439. Z hotového těsta pak vykrajujeme lžičkou zakulacené nočky, vkládáme je do rozpáleného oleje a po obou stranách do červena vysmažíme. (Po vložení do tuku se nočky nafouknou do tvaru kobližek.) Vysmažené kobližky vybereme z tuku drátěnou naběračkou a dáme na síto odkapat. Potom ještě teplé upravíme na talíře, pocukrujeme, přelijeme zředěnou malinovou šťávou a podáváme.
Obměna: Vysmažené kobližky můžeme také obalit před podáváním v nastrouhané čokoládě.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář