Knedlíky švestkové z páleného těsta

Poměr: 16 dkg polohrubé mouky, 3 dkg másla, 3/10 litru vody nebo mléka, trochu soli a 2 vejce. ¾ kg švestek na plnění, 10 dkg nastrouhaného tvarohu, 8 dkg cukru na posypání a 10 dkg másla na omaštění.

Postup: Z vody nebo mléka, másla, soli, mouky a vajec si připravíme pálené těsto (viz recept č. 1439). Hotové těsto vyválíme na moukou poprášeném vále v silnější šišku, kterou nakrájíme na tenké plátky (kousky). Očištěné švestky pak do jednotlivých plátků páleného těsta dobře zabalíme a zakulatíme. Hotové knedlíky zaváříme do vařící osolené vody a zvolna vaříme asi 6 až 8 minut.
Uvařené a scezené knedlíky dáme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem a cukrem přelijeme rozpuštěným máslem.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>