Pařížské placičky

Poměr: 10 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1/8 litru smetany, trochu citrónové kůry a vanilky a 2 vejce. Trochu tuku a mouky na plech a několik rozinek.

Postup: Do misky dáme vejce, cukr, vanilku a nastrouhanou citrónovou kůru a směs třeme metlou asi 6 minut. Potom přidáme prosátou mouku a smetanu a vše dobře promícháme v hladké širší těsto. Těsto nanášíme kávovou lžičkou na pomaštěný, moukou posypaný plech, vždy asi 5 cm od sebe, protože se těsto rozteče do tvaru plochých placiček. Jednotlivé placičky ozdobíme buď spařenou rozinkou, nebo posypeme anýzem, pak je vložíme do středně horké trouby a pečeme tak dlouho, až placičky na okrajích zrůžoví. Upečené ihned špachtlí sundáme s plechu a necháme na prkénku vychladnout.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>