Třešňový krém

Poměr: 1 kg pěkných černých vyzrálých třešní, asi 20 dkg pískového cukru, 5 bílků a ¼ litru šlehačky.

Postup: Omyté třešně odpeckujeme, syrové protlačíme sítem a do protlaku vmícháme cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce promícháme do třešňového protlaku. Nakonec do krému přimícháme ušlehanou smetanu. Hotový, dobře vychlazený krém upravíme na skleněnou mísu a ozdobíme pusinkami, vystříkanými ze šlehané smetany.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>