Máslový krém se šlehačkou (základní recept)

Poměr: 8 cl tekuté šlehačky (necelá 1/10 litru), 8 dkg pískového cukru a 16 dkg másla.

Postup: Šlehačku s cukrem za stálého míchání v kastrolku svaříme do husta a necháme prochladnout. V misce utřeme máslo do pěny a postupně k němu přidáváme prochladlou svařenou šlehačku s cukrem a postavím asi na půl hodiny do chladu nebo do chladničky. Potom krém metlou dobře vyšleháme.
Asi 25 dkg krému.

Úprava trvá, mimo dobu potřebnou k vychlazení, 10 minut.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>