Různé druhy máslových krémů

K uvedeným základním máslovým krémům můžeme pak přidávat různé příchuti a přísady podle toho získáme různé druhy krémů.

Vanilkový krém máslový: přidáme nepatrné množství jemně mleté nebo tlučené vanilky.

Kávový krém máslový: přimícháme postupně 2 lžíce silné černé kávy popř. ještě lžíci koňaku.

Čokoládový krém máslový: přimícháme 8 dkg rozpuštěné nebo změklé čokolády.

Kakaový krém máslový: přimícháme buď 2 dkg kakaa, rozředěného v trošce teplého mléka, nebo 1/16 litru kakaové polevy.

Oříškový krém máslový: přimícháme lžičku vanilkového cukru a 3 dkg opražených strouhaných oříšků.

Ořechový krém máslový: přimícháme lžičku vanilkového cukru a 4 dkg nastrouhaných jader vlašských ořechů.

Grilážový krém máslový: do vanilkového nebo čokoládového krému přimícháme 5 dkg rozemleté griláže (příprava griláže viz recept č. 1492a).

Višňový krém máslový: do jednoho z uvedených základních máslových krémů přimícháme 4 dkg jemně rozsekaných čerstvých nebo kompotovaných višní a lžíci třešňového likéru (griotky).

Jahodový krém máslový: přimícháme 5 dkg čerstvých nebo kompotovaných jahod rozmačkaných vidličkou.

Pomerančový krém máslový: příprava a postup práce jako u máslového krému se šlehačkou (viz recept č. 1491b). Avšak místo tekuté šlehačky vezmeme 8 cl pomerančové šťávy. Potom ještě kostkou cukru odhrneme z omytého pomeranče kůru a nožem ji z cukru seškrábeme do hotového krému.

Ananasový krém máslový: do jednoho z uvedených základních máslových krémů přimícháme 5 dkg jemně rozsekaného čerstvého nebo kompotovaného ananasu.

Likérový krém máslový: přimícháme buď 2 lžíce vaječného koňaku nebo maraskinového likéru anebo punče apod.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>