K uvedeným základním máslovým krémům můžeme pak přidávat různé příchuti a přísady podle toho získáme různé druhy krémů.
Vanilkový krém máslový: přidáme nepatrné množství jemně mleté nebo tlučené vanilky.
Kávový krém máslový: přimícháme postupně 2 lžíce silné černé kávy popř. ještě lžíci koňaku.
Čokoládový krém máslový: přimícháme 8 dkg rozpuštěné nebo změklé čokolády.
Kakaový krém máslový: přimícháme buď 2 dkg kakaa, rozředěného v trošce teplého mléka, nebo 1/16 litru kakaové polevy.
Oříškový krém máslový: přimícháme lžičku vanilkového cukru a 3 dkg opražených strouhaných oříšků.
Ořechový krém máslový: přimícháme lžičku vanilkového cukru a 4 dkg nastrouhaných jader vlašských ořechů.
Grilážový krém máslový: do vanilkového nebo čokoládového krému přimícháme 5 dkg rozemleté griláže (příprava griláže viz recept č. 1492a).
Višňový krém máslový: do jednoho z uvedených základních máslových krémů přimícháme 4 dkg jemně rozsekaných čerstvých nebo kompotovaných višní a lžíci třešňového likéru (griotky).
Jahodový krém máslový: přimícháme 5 dkg čerstvých nebo kompotovaných jahod rozmačkaných vidličkou.
Pomerančový krém máslový: příprava a postup práce jako u máslového krému se šlehačkou (viz recept č. 1491b). Avšak místo tekuté šlehačky vezmeme 8 cl pomerančové šťávy. Potom ještě kostkou cukru odhrneme z omytého pomeranče kůru a nožem ji z cukru seškrábeme do hotového krému.
Ananasový krém máslový: do jednoho z uvedených základních máslových krémů přimícháme 5 dkg jemně rozsekaného čerstvého nebo kompotovaného ananasu.
Likérový krém máslový: přimícháme buď 2 lžíce vaječného koňaku nebo maraskinového likéru anebo punče apod.
Zanechat komentář