Potřebné náčiní k míšení nápojů

Míšení a úprava nápojů vyžaduje speciálního, tzv. mixérského náčiní.
Především je to šejkr (shaker, česky třesadlo). Nejlepší šejkr je ten, který je zhotoven z nerezu a skládá se ze tří částí. (Viz vyobrazení).
Dále pak vysoká silnější půllitrová sklenice na míšení, barové sítko zvané Steiner, dlouhá stříbrná lžička na míchání, stříkací láhev, naběračky, odměrky pokud možno skleněné, lis nejlépe skleněný na ovocné šťávy, sítka, lopatka na led, chladič na víno, nože z nerezu, prkénko, struhadlo, filtrační papír, větší porcelánový hrníček s hubičkou, kvedlačky, vývrtka, vidličky na ovoce, slámky nebo tzv. „brčka“ z umělé hmoty, lžičky a vhodné sklenice.
K míšení nápojů používáme také různých mechanických míchačů, které nám nejen v mnohých případech nahradí mísicí náčiní, jako je šejkr a sklenici, ale navíc ještě kašovitě rozmělní tuhé přísady, jako je ovoce, zelenina apod. Popsané náčiní je určeno hlavně pro dokonalý barový provoz. V domácnosti postačí jen ty nejzákladnější prostředky, jako je šejkr nebo míchání sklenice s dlouhou stříbrnou lžičkou, popř. skleněný džbán s kvedlačkou nebo elektrický míchač. Dále pak lis na šťávy, sítko, slámky, lžičky a vhodné sklenice.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>