Poměr: Půlka čerstvého nebo 1 krabice konzervovaného ananasu, 15 dkg pískového cukru, 2 litry bílého vína, asi ¼ litru citrónového cukrového sirupu, voda nebo sodovka, popřípadě šampaňské víno.
Postup: Ananas nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké, dáme do teriny, prosypeme cukrem, polijeme ½ litrem bílého vína, přikryjeme a postavíme asi na hodinu k ledu. Občas lehce zamícháme stříbrnou nebo skleněnou naběračkou. Potom přidáme podle chuti citrónový sirup, zbytek dobře vychlazeného vína, směs lehce promícháme a postavíme na led. Teprve před podáváním přilijeme do bowle buď
¼ litru chlazené vody nebo sodovky, popřípadě láhev dobře vychlazeného šampaňského vína.
(Asi 3 litry – pro 10 osob.)
Zanechat komentář