Poměr: 6 pomerančů, 4 cl likéru Curacao, 20 dkg pískového cukru, 1 ½ litru bílého vína, 2/10 litru cukrového nebo citrónového sirupu, láhev sodovky nebo šampaňského vína.
Postup: Ze dvou pomerančů oloupeme tence kůru, dáme ji do skleničky, zalijeme ¼ litrem vína a necháme ji asi 2 hodiny vyluhovat. Z pomerančů pak odstraníme slupky a jádra, nakrájíme na malé kostky, vložíme do teriny, prosypeme cukrem, zalijeme likérem a trochou vína a postavíme na 2 hodiny k ledu. Pak přilijeme zbylé víno, procedíme do toho víno s vylouhovanou pomerančovou příchutí, podle chuti dosladíme cukrovým sirupem a znovu dáme na led. Před podáváním přilijeme sodovku nebo dobře vychlazené šampaňské víno.
(Asi 2 ½ litru – pro 8 osob.)
Zanechat komentář