Slepičí vývar s rýží a rajčaty

Slepičí vývar s rýží a rajčaty

Ingredience: 1,5l vody, 1 slepičí skelet, 1 slepičí stehno, 2 mrkve, 6 cherry rajčátek, 2 polévkové lžíce rýže, 1 pórek, 1 petržel, 1 cibule, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrst dlouholisté petržele

 

Postup: Slepičí skelet a stehno si nejprve opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou a vložíme do hrnce s 1,5l studené vody. Vodu dáme na kamna a pomalu přivádíme k varu. Mezitím si do vody přidáme také oloupanou cibuli vcelku, oloupané mrkve a pórek. Vše dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Pomalu přivedeme k varu, aby se vývar nezakalil a necháme provářet 45 minut. Pak vyndáme maso, skelet a zeleninu z vývaru. Skelet a stehno obereme od masa, které společně se zeleninou nakrájíme na kostky zpět do vývaru. Do vývaru také přidáme rýži, pórek nakrájený na kolečka, nasekanou petrželku a poloviny oloupaných cherry rajčátek. Ty polévku zjemní a pomohou odstranit případné zakalení vývaru. Vše necháme provařit ještě 10 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>