Ingredience: 1,5l vody, 1 slepičí skelet, 1 slepičí stehno, 2 mrkve, 6 cherry rajčátek, 2 polévkové lžíce rýže, 1 pórek, 1 petržel, 1 cibule, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrst dlouholisté petržele
Postup: Slepičí skelet a stehno si nejprve opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou a vložíme do hrnce s 1,5l studené vody. Vodu dáme na kamna a pomalu přivádíme k varu. Mezitím si do vody přidáme také oloupanou cibuli vcelku, oloupané mrkve a pórek. Vše dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Pomalu přivedeme k varu, aby se vývar nezakalil a necháme provářet 45 minut. Pak vyndáme maso, skelet a zeleninu z vývaru. Skelet a stehno obereme od masa, které společně se zeleninou nakrájíme na kostky zpět do vývaru. Do vývaru také přidáme rýži, pórek nakrájený na kolečka, nasekanou petrželku a poloviny oloupaných cherry rajčátek. Ty polévku zjemní a pomohou odstranit případné zakalení vývaru. Vše necháme provařit ještě 10 minut.
Zanechat komentář