Ingredience: 1,5l vody, 2 lžíce sádla, 3-4 cibule, lžička kmínu, sůl, pepř, 1 lžička majoránky, pažitka, 4 plátky chleba, 100g tvrdého sýra (eidam)
Postup: Veškerou připravenou cibuli si oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do hrnce si dáme rozpustit sádlo a vložíme nakrájenou cibuli. Cibuli restujeme dozlatova (spíše dohněda). Když je cibule zlatá přidáme kmín, sůl, pepř, majoránku a zalijeme připraveným množstvím vody. Polévku přivedeme k varu a doba vaření nemusí přesáhnout ani 20 minut. Před koncem prováření přidáme nasekanou pažitku a případně dochutíme solí a pepřem. Poloviny plátků chleba orestujeme na suché pánvi a přidáme k polévce při servírování. Do každé porce polévky přidáme ještě jednu lžíci nastrouhaného sýra.
Zanechat komentář