Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky

Ingredience: 700g brambor, 150g krupice, 150g hladké mouky, 2 vejce, sůl,

 

Postup: Brambory dáme uvařit ve slupce do hrnce s vroucí vodou na 20 minut. pak necháme brambory vychladnout a oloupeme je. Oloupané brambory na struhadle nastrouháme najemno do misky. k bramborám přidáme hladkou mouku, krupici, 2 vejce a dochutíme solí. Vše důkladně promícháme a začínáme okamžitě tvarovat knedlíky. Pokud bychom dlouho čekali, těsto začne řídnout a bylo by nutné jej znovu zahustit moukou a krupicí. Těsto tvarujeme do válečků s průměrem 5-6cm a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme 15-20 minut a pak knedlíky vyjmeme z vody. Uvařené knedlíky po vyjmutí z vody ihned nakrájíme na plátky. Nejlepší způsob, jak knedlíky nakrájet je pomocí kráječe nebo postačí obyčejná nit. Při krájení nožem dochází často k deformaci.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>