Domácí kynuté houskové knedlíky

Domácí kynuté houskové knedlíky

Ingredience: 400g polohrubé mouky, 3 housky, 30g másla, 0,2l mléka, 15g droždí, 2 žloutky, sůl, ½ lžičky cukru

 

Postup: nejprve si nakrájíme kousky na kostky. Na pánvi si necháme rozehřát máslo, na kterém necháme kostky z housek orestovat tak, aby lehce křupaly a necháme vychladnout. Do hrníčku nalijeme mléko, přidáme cukr a nadrolíme droždí. Dáme na topení a necháme 10 minut kynout. Do misky si procedíme mouku, přidáme žloutky, sůl, mléko s droždím a vše důkladně promícháme. Na závěr přidáme orestované housky, které opatrně zapracujeme do těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplejším místě kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 poloviny a tvarujeme knedlíky. Ty necháme ještě 2-3 minuty ustát a pak vložíme do vroucí vody. Knedlíky vaříme 8 minut, pak je obrátíme a vaříme dalších 7 minut. po vyjmutí knedlíky okamžitě propícháme vidličkou, aby se nesrazily

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>