Paštika z husích nebo kachních drůbků

1 drůbky, 1 játra, ¼ libového vepřového masa, kousek cibule, mrkve, celeru, 2 vejce, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce polohrubé mouky, sůl, paštikové koření

Játra necháme syrová, očištěné drůbky a vepřové maso uvaříme s cibulí a zeleninou jako obvykle na vývar. Měkké drůbky obereme z kostí a umeleme s masem a syrovými játry. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vrchním mastným vývarem a vymícháme na hustou hmotu. Odstavíme z ohně, přimícháme mleté maso, přidáme koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs dobře promícháme a uvaříme ji ve vodní lázni v hladké, silně vymaštěné pudinkové formě, nebo v šálcích přikrytých Alobalem. Doba varu ½ – 1 hodinu, podle velikosti formy. Paštiku vyklápíme až po úplném vychlazení, nejlépe až příští den.

 

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>