Rajčatová omáčka nezahuštěná

¾ kg rajčat, 1 středně velká cibule, kousek celeru, kousek petržele, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, celerová nebo petrželová nať

Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu vložíme na rozpálený olej a dusíme. Pak přidáme pokrájená rajčata, rozsekaný česnek, zelené natě, pepř a dusíme, až je vše měkké a omáčka dostatečně zahoustlá. Ke konci dušení můžeme přidat kousek syrového másla. Podáváme k těstovinám nebo k rýži sypané strouhaným parmezánem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>