Telecí maso

I. jakost: Kýta je vhodná na řízky a na pečení; ledvina na pečení a je-li nakrájená na kotlety, hodí se na smažení a na minutky; ořech je kulatý sval z kýty, šál je dlouhý sval z kýty vhodný i na minutky.

II. jakost: Plecko, špička hrudí: na pečení, hrudí k nadívání, plecko na rolované pečeně s náplněmi, k dušení i jako zadělávané.

III. jakost: Žebro, bok, pupek, hrudí bez špičky, krk čili karbanátek, kolena: na dušení, ragú, guláše. Nohy na smažení a na vaření rosolu.


Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>