Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi zapečený

Zbytek vařeného jazyka, 2 až 3 sardele 1 lžíce másla, strouhaná houska podle potřeby, trochu vývaru

Vařený oloupaný jazyk nakrájíme na plátky. Prolisované sardele utřeme s máslem a potřeme tím plátky jazyka. Zapékací žáruvzdornou mělkou mísu vymastíme máslem a plátky jazyka do ní šupinovitě za sebou složíme. Povrch posypeme nasucho opraženou strouhanou houskou a pokapeme máslem. Pak vše podlijeme mírně vývarem a v troubě krátce ožehneme – gratinujeme.

Stejně můžeme upravit i zbytek telecí pečeně.

Přílohy: těstoviny nebo jemné noky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>