4 hovězí plátky, 2 lžíce strouhaného křenu, 3 dkg strouhané housky, 2 žloutky, sůl, 1 lžíce másla, šálek smetany, citrónová šťáva (pepř)
Plátky otřeme, naklepeme, osolíme, na okraji nařízneme a potřeme je následující nádivkou: 2 žloutky smícháme se strouhaným křenem a strouhanou houskou, osolíme, popřípadě opepříme. Upravené závitky sepneme párátkem, na povrchu je poprášíme hladkou moukou a na másle po všech stranách osmahneme. Pak je podlijeme, přisolíme a přikryté dusíme doměkka. Ke konci přidáme smetanu a je-li šťáva řídká, přidáme ke smetaně lžičku hrubé mouky. Je-li třeba, přikapeme citrónovou šťávu.
Přílohy: rýže, těstoviny, žemlové knedlíky a kompoty.
Zanechat komentář