¾ kg masa, 1 lžíce másla, sůl, 1 velká cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 šálky nalámaných makaronů (asi 12 dkg), 1 lžička másla a 1 lžíce hladké mouky na zahuštění, 3 lžíce strouhaného parmezánu nebo čedaru
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na menší kostky pokrájené maso, osolíme a osmahneme. Pak mírně podlité dusíme pod poklicí doměkka. Do šťávy přidáme světlou jíšku, připravenou z másla a mouky, zalitou vývarem, a přimícháme rajčatový protlak. Podle obliby můžeme přidat malý stroužek usekaného (nikoli utřeného) česneku. Zatím uvaříme v osolené vodě makarony, propláchneme je a přidáme do guláše. Na míse posypeme povrch strouhaným sýrem.
Příloha: hlávkový salát.
Zanechat komentář