¾ kg svíčkové ze střední části, asi 7 dkg sádla, olej, 2 plátky anglické slaniny, 2 lžíce strouhaného sýra, 4 čerstvá vejce, sůl, pepř, kečup
Opečeme 4 tournedos jak je uvedeno v předchozím předpise. Vedle masa opékáme současně na 4 kousky překrojenou slaninu, a jakmile zesklovatí, vyjmeme ji na horký talíř. V malém kastrolku rozpálíme olej, rozklepeme do něho vejce, usmažíme je po jedné straně, obrátíme a dosmažíme. Na tournedos položíme po plátku slaniny, na ni dáme smažené vejce, pokapeme je kečupem a posypeme sýrem.
Přílohy: smažené hranolky nebo lupínky a saláty.
Obměna: místo smažených vajec upečeme malé celovaječené omelety, srolujeme je a připíchneme k tournedos ozdobnou jehlici.
Zanechat komentář