Řezy ze svíčkové Chateaubriand

4 řezy ze svíčkové (vysoké 4-5 cm), sůl, pepř, as 8 dkg sádla, ½ lžíce másla

Maso rukou naklepeme, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo a řezy na něm opékáme po každé straně 7 minut. Opečené přendáme na horký talíř, vrchní sádlo slijeme a do šťávy přidáme máslo a trochu vývaru. Necháme přejít var a šťávu přelijeme přes maso. Kolem řezů upravíme ozdobně syrovou zeleninu: ředkvičky, plátky rychlené čerstvé okurky, plátky rajčat; v zimě dáme kapie, znojemské okurky, cibulky nebo houbičky v octě.

Přílohy: smažené bramborové hranolky nebo lupínky nebo smažená bramborová sláma a 2-3 druhy salátů.

Poznámka: 1 porce je při rodinném vaření postačující pro 2 osoby, takže pro 4 osoby připravíme 2 řezy, je-li svíčková dostatečně široká.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>