Mozečkové krokety

30 dkg hovězího mozku, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, sůl, ¼ l mléka, kousek másla velký jako ořech, 3 plné lžíce hrubé mouky, 2-3 vejce, petrželová nať, špetka květu, strouhaná houska, olej na smažení

Mléko s máslem a moukou svaříme za stálého kvedlání na hustou kaší a odstavíme. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme odblaněný mozek, osolíme a udusíme. Do vychladlé kaše přidáme žloutky, udušený mozek, petrželovou nať a dobře promícháme. Na prkénku posypaném strouhanou houskou uděláme obdélník asi 6 cm široký a dáme jej do chladničky ztuhnout. Před přípravou nakrájíme asi 3 cm široké pruhy, obalíme je v mouce, v rozšlehaných bílcích, ve strouhané housce a usmažíme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>