30 dkg hovězího mozku, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, sůl, ¼ l mléka, kousek másla velký jako ořech, 3 plné lžíce hrubé mouky, 2-3 vejce, petrželová nať, špetka květu, strouhaná houska, olej na smažení
Mléko s máslem a moukou svaříme za stálého kvedlání na hustou kaší a odstavíme. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme odblaněný mozek, osolíme a udusíme. Do vychladlé kaše přidáme žloutky, udušený mozek, petrželovou nať a dobře promícháme. Na prkénku posypaném strouhanou houskou uděláme obdélník asi 6 cm široký a dáme jej do chladničky ztuhnout. Před přípravou nakrájíme asi 3 cm široké pruhy, obalíme je v mouce, v rozšlehaných bílcích, ve strouhané housce a usmažíme.
Zanechat komentář