1 kg telecího hrudí, 25 dkg telecího masa z kýty, 10 dkg slaniny, malý uzený jazýček nebo 15 dkg tmavého moravského uzeného vařeného masa, 3 žampiony, paštikové koření, sůl, voda na polévku, 1 cibule, kousek celeru, mrkve, petržele i s natí, kousek houby, sůl
Příprava nádivky: maso z kýty umeleme se slaninou, přidáme paštikové koření, sůl, nakrájené žampiony, zředíme buď trochou vína, nebo polévky a nakonec přidáme vařený, na kostičky nakrájený jazýček nebo uzené maso.
Na oheň přistavíme osolenou vodu s cibulí, kořenovou zeleninou, petrželovou natí a kouskem houby. telecí hrudí vykostíme, rozřízneme na velký plát, potřeme připravenou nádivkou, svineme a sešijeme. Vložíme je do tenkého plátna, zavážeme, přistavíme do vařící vody se zeleninou a uvaříme doměkka. Uvařené hrudí vyndáme z plátna, dáme je zpět do polévky a necháme v ní vychladnout. Studené hrudí zatížíme a před podáváním je nakrájíme.
Příloha: zeleninové saláty.
Zanechat komentář