Poděbradské ragú

60 dkg telecího masa, 1 lžícemásla, 1 ½ lžíce hladké mouky, sůl, 1 ½ šálku mléka, citrón, 1 bobkový listy, 3 zrnka nového koření, 1 lžička cukru, kousek celeru, 1 středně velká karotka, 1 malý květák, hrst hrášku, 1 malá brukev (není-li květák), petrželová nať

V malém hrnku vyvaříme bobkový list a nové koření asi v 1/16 l vody. Maso nakrájíme na malé kostky a uvaříme s nerozkrájenou zeleninou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z koření a mlékem a povaříme asi 10 minut. Pak do omáčky přidáme maso i s vývarem a ještě společně povaříme. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a přidáme ji do omáčky. Omáčku ochutím citrónovou šťávou a přisladíme. Nakonec přidáme usekanou petrželovou nať.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>