Telecí kotlety na víně s parmezánem

4 větší telecí kotlety, 1 velká cibule, 8 dkg másla, 3 až 4 lžíce strouhané housky, 5 dkg parmezánu, ¼ l bílého vína, sůl

V kastrole rozehřejeme část másla a naklepané posolené kotlety na něm po obou stranách opečeme. Pak je vyjmeme, do kastrolu dáme jemně pokrájenou cibuli, podusíme ji a vložíme na ni kotlety. Po částech přilijeme víno, asi do poloviny výšky pokrmu. Povrch posypeme strouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou a pokapeme zbylým máslem. Dusíme pod pokličkou doměkka a do zhoustnutí omáčky.

Přílohy: dušená růže, těstoviny nebo zelený hrášek.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>