Telecí řízky se smetanou a kapary

4 telecí řízky, 1 lžíce másla, sůl, ½ šálku mléka, 1 lžička hladké mouky, citrón, šálek kyselé smetany, 1 lžíce opraných kaparů

Řízky odblaníme, naklepeme, osolíme a po obou stranách je opečeme na másle. Pak je podlijeme a dusíme asi 10 minut. Podušené přendáme do zapékací ploché mísy, přelijeme je vydušenou šťávou smíchanou s trochou mléka a lžičkou mouky a okořeněnou špetkou citrónové kůry, a pečeme je asi 20 minut. Jakmile šťáva vysmahne, přilijeme kyselou smetanu a necháme ji vydusit. Nakonec řízky posypeme rozsekanými kapary.

Přílohy: opečené brambory, rýže.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>