4 telecí řízky, 2 lžíce pokrájené slaniny, 1 lžička rajčatového protlaku, ½ šálku kyselé smetany, zelená petržel, 10 dkg játrové paštiky, ½ šálku nakrájených hub, 1 lžíce másla, 1 lžíce hrubé mouky, trochu strouhané housky, vývar, sůl
Na másle podusíme pokrájené houby, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a vaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně do ní přidáme játrovou paštiku a podle potřeby nádivku přisolíme.
Řízky odblaníme, naklepeme, osolíme, naplníme nádivkou a sbalíme do tvaru koule. Dáme je na pokrájenou vyškvařenou slaninu, mírně podléváme a dusíme. Ke konci dušení přidáme trochu rajčatového protlaku nebo 2 až 3 čerstvá oloupaná rajčata. Nakonec přilijeme kyselou smetanu a na povrchu posypeme sekanou petrželovou natí.
Přílohy: vařená rýže, těstoviny, brambory.
Zanechat komentář