Telecí závitky se sardelemi

4 telecí řízky, 3 až 4 sardele, 1 menší cibule, trochu citrónové kůry, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, vývar, 3 lžíce bílého vína, citrón, petrželová nať

Sardele vykostíme, jemně je usekáme, přidáme k nim velmi jemně usekanou cibuli a slaninu a špetku citrónové kůry. Řízky na okraji nařízneme, naklepeme a potřeme je připravenou směsí; nesolíme je, sardele jsou dosti slané. Potřené řízky sbalíme a sepneme párátkem nebo ovážeme nití. Dusíme je na másle nejdříve bez podlévání, pak je mírně podlijeme vývarem a v posledních třech minutách dušení přilijeme víno. Hotovou šťávu zakapeme citrónem. Závitky přendáme a mísu, a obložíme je kolečky citrónu.

Obměna: místo vína přidáme do šťávy 5 lžic husté kyselé smetany.

Přílohy: dušená rýže, jemné noky vařené i smažené, saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>