1 kg telecího masa s kostí (nebo ¾ kg masa z plece), 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 2 šálky mladé, drobně pokrájené zeleniny, ½ šálku hrášku, 20 dkg rýže, 2 rajčata nebo 2 žampiony, 55 dkg parmezánu nebo čedaru, sůl
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na malé kostičky, osolíme a dusíme do vysmahnutí šťávy. Pak trochu podlijeme a k masu víc než z poloviny měkkému přidáme zeleninu, sůl, oloupaná pokrájená rajčata nebo na másle podušené houby, spařenou nebo předvařenou rýži a podle potřeby podlijeme. Dusíme přikryté, až je rýže dostatečně měkká. Z hotového rizota tvarujeme vymaštěnou naběračkou bochánky, které posypeme strouhaným sýrem.
Zvlášť můžeme podat bílou sýrovou omáčku.
Zanechat komentář