¾ kg masa z plece nebo 1 kg masa z krku, sůl, muškátový květ, petrželová nať, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla
Maso v celku opláchneme, nakrájíme a umeleme. Pak je osolíme, okořeníme, přimíchám mouku a směs dobře propracujeme, aby se spojila. Na prkénku posypaném hladkou moukou děláme placičky (počítáme 2 na jednu porci). Hotové placičky opečeme na másle po každé straně 3 minuty. Pak je přendáme na nahřátou mísu. Tuk od opékání zalijeme trochou vývaru, můžeme přidat ještě kousek másla, povaříme a přelijeme přes řízky.
Obměna: máslové řízky můžeme obalit ve vaječném těstě nebo jen v rozšlehaných vejcích a usmažit v rozpáleném oleji.
Příloha: bramborová kaše, saláty.
Zanechat komentář