Telecí brzlík smažený

1 brzlík, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhaná houska, ztužený tuk nebo olej na smažení

Brzlík spaříme horkou vodou, sloupneme blány, dáme jej na 10 minut povařit a vodu slijeme. Pak jej přistavíme do vřelé osolené vody a vaříme asi 20 minut. (Tento druhý vývar můžeme upotřebit). Brzlík dáme do studené vody vychladit, osušíme jej, pokrájíme na ploché porce, osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na rozpáleném tuku obalený brzlík usmažíme.

Přílohy: bramborová kaše, saláty, brambory upravené na všechny způsoby, dílky citrónu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>