1 telecí kořínek, 30 dkg vepřového masa, sůl, kousek celeru, mrkve, petržele, 1 středně velká cibule, 1 lžička sádla, šálek strouhané housky, 2 vejce, na špičku nože pepře, špetka majoránky, 1 stroužek česneku
Omytý kořínek, zbavený jícnu a chřtánu uvaříme doměkka v osolené vodě s půlkou cibule a kořenovou zeleninou. Necháme jej okapat, vychladnout a umeleme. Současně umeleme syrové vepřové maso. Do smíchaného masa přidáme strouhanou housku trochu pokropenou vývarem a druhou půlku cibule osmaženou na kousku sádla. Přimícháme rozšlehaná vejce, koření, česnek utřený se solí, je-li třeba, směs ještě přisolíme a dobře promícháme. Směs naplníme do vymaštěného a houskou vysypaného pekáče a pečeme ¾ až 1 hodinu.
Přílohy: brambory a saláty nebo chléb.
Zanechat komentář