4 telecí nožičky nebo 1 telecí hlava, 1 lžíce sádla nebo másla, 1 velká cibule, ½ kg syrových brambor, 2 až 3 rajčata, 3 zelené papriky, rovná lžička sladké papriky, sůl
Telecí nožičky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vykostíme je, maso dáme do kastrolu a přikryjeme. Vývar z nožiček odpaříme na menší množství. Na sádle podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme odjadřincovanou papriku pokrájenou na proužky a společně dusíme. Později přidáme pokrájená rajčata a zeleninu dusíme doměkka za občasného podlévání vývarem z nožiček. Uvařenou zeleninovou omáčku přecedíme a propasírujeme do jiného kastrolu, přidáme zbývající nakrájené papriky (možno vynechat), syrové brambory nakrájené na kostičky, přisolíme, přidáme maso z telecích nožiček a společně dodusíme.
Přílohy: bílý nebo tmavý chléb, dušená rýže.
Zanechat komentář