Vepřové maso dušené se strouháním

¾ kg vepřového plecka, sůl, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sádla

Na strouhání: 2 vejce, asi 2 lžíce vody, mouky podle potřeby

Z vajec, 2 lžic vody a mouky uděláme velmi tuhé nudlové těsto. Rozdělíme je na několik kusů, aby rychleji oschlo. Pak je nastrouháme a sesuneme do vařící osolené vody. Vaříme je asi 5 minut a vybereme cedníkem.

Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Není-li maso tučné, přidáme pod ně kousek sádla. Maso v kastrole posypeme hrubě rozsekaným česnekem a dusíme je doměkka. K měkkému masu přisypeme povařené strouhání, promícháme je se šťávou, pokropíme tukem a pokrm zapečeme v troubě dorůžova.

Příloha: grilovaná rajčata

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>