¾ kg vepřového plecka, sůl, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sádla
Na strouhání: 2 vejce, asi 2 lžíce vody, mouky podle potřeby
Z vajec, 2 lžic vody a mouky uděláme velmi tuhé nudlové těsto. Rozdělíme je na několik kusů, aby rychleji oschlo. Pak je nastrouháme a sesuneme do vařící osolené vody. Vaříme je asi 5 minut a vybereme cedníkem.
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Není-li maso tučné, přidáme pod ně kousek sádla. Maso v kastrole posypeme hrubě rozsekaným česnekem a dusíme je doměkka. K měkkému masu přisypeme povařené strouhání, promícháme je se šťávou, pokropíme tukem a pokrm zapečeme v troubě dorůžova.
Příloha: grilovaná rajčata
Zanechat komentář