Vepřové řízky nebo kotlety s pórem

4 řízky nebo kotlety, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžíce oleje, 1 lžička másla, 3 středně silné póry, 1 lžička bramborové mouky, 1 lžíce vody

Póry očistíme, odkrojíme volné zelené listy a bílou část (ponecháme na polévku pro příští den). Střed pórů podélně rozkrojíme, dobře omyjeme a nakrájíme šikmo na úzké proužky. Podusíme je na másle, osolíme a přidáme nahrubo usekaný česnek (nikoli utřený). Jakmile pór změkne, zahustíme jej lžičkou bramborové mouky rozmíchané ve vodě.

Řízky naklepeme, rozkrájíme je na úzké proužky a opékáme za stálého míchání asi 3minuty na oleji. Opečené maso přimícháme k póru a ihned podáváme.

Příloha: vařená rýže.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>