4 řízky nebo kotlety, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžíce oleje, 1 lžička másla, 3 středně silné póry, 1 lžička bramborové mouky, 1 lžíce vody
Póry očistíme, odkrojíme volné zelené listy a bílou část (ponecháme na polévku pro příští den). Střed pórů podélně rozkrojíme, dobře omyjeme a nakrájíme šikmo na úzké proužky. Podusíme je na másle, osolíme a přidáme nahrubo usekaný česnek (nikoli utřený). Jakmile pór změkne, zahustíme jej lžičkou bramborové mouky rozmíchané ve vodě.
Řízky naklepeme, rozkrájíme je na úzké proužky a opékáme za stálého míchání asi 3minuty na oleji. Opečené maso přimícháme k póru a ihned podáváme.
Příloha: vařená rýže.
Zanechat komentář