Vepřové ledvinky (minutka)

¾ kg ledvinek, 1 lžíce sádla, 1 středně velká cibule, tlučený kmín, pepř, 1 lžička hladké mouky, sůl

Ledvinky rozkrojíme, vykrájíme všechny žilky a tuk a maso nakrájíme příčně na tenké plátky. V několika vodách je dobře propereme a osušíme v utěrce. Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme je, okmínujeme (kmín možno i vynechat) a prudce je za stálého míchání opékáme, aby se rychle srazily a nepustily šťávu. Po 3 až 4 minutách přendáme ledvinky lopatičkou na nahřátou mísu, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme, osolíme a povaříme. Po odstavení z ohně ve šťávě promícháme ledvinky a ihned je podáváme.

Přílohy:vařená rýže, sladkokyselé okurky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>