Ananasový rýžový pudink studený

Poměr: 20 dkg rýže, 2 litry vody, sůl, ½ litru jablečné šťávy nebo moštu, 15 dkg pískového cukru, 8 plátků želatiny nebo 2 dkg želatiny v prášku, 15 dkg kompotovaného ananasu a 1/8 litru ananasové šťávy. – 3 bílky, 12 dkg pískového cukru a 3 dkg kakaa.

Postup: Rýži přebereme, spaříme horkou vodou, pak ji vložíme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme do měkka. (To trvá asi 20 minut.) Měkkou rýži scedíme a necháme dobře odkapat.
Jablečnou šťávu silně nahřejeme, pak do ní dáme cukr a ve studené vodě nabobtnalou želatinu a mícháme tak dlouho, až se želatina rozpustí. (Vařit se však nesmí.) Uvařenou rýži dáme do misky, k ní přidáme prochladlý, oslazený jablečný mošt nebo jablečnou šťávu rozpuštěnou želatinou, na drobné kostičky nakrájený ananas, ananasovou šťávu a vše dobře promícháme. Potom směs naplníme do vodou vypláchnutého pudinkového tvořítka a postavíme do chladničky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak do něj postupně přišleháme pískový cukr, obarvíme kakaem, naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a ozdobíme jím okraj pudinku vyklopeného na míse.

Pro 6 – 8 minut.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>