Antipasta

Poměr: 30 dkg uzeného nebo ve vlastní šťávě konzervovaného, popřípadě vařeného tuňáka, 20 dkg vařené mrkve, 10 dkg vařeného celeru, 10 dkg konzervovaných fazolových lusků, 15 dkg květáku vařeného na kyselo, 20 dkg rajčatového protlaku, lžíce hladké hořčice, půl stroužku česneku, 6 dkg oleje, 3 dkg cibule, sůl, pepř, malounko cukru, několik kapek vorčesterské omáčky a 1 – 2 lžíce octa.

Postup: Do misky vložíme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, překrojené fazolové lusky, na malé růžičky rozebraný květák, na větší kostky nakrájenou rybu a lehce vše promícháme. V kastrolku na oleji slabě zpěníme na drobné kostičky nakrájenou cibulku a necháme vychladnout. Do vychladlého oleje s cibulkou dáme protlak, hořčici, utřený česnek, sůl, pepř, cukr, vorčesterskou omáčku a podle chuti octa. Dobře vše promícháme a touto marinádou antipasátovou směs polijeme. Hotovou antipastu znovu lehce promícháme a postavíme ji přes noc do chladničky. Čím déle se odleží, tím je chutnější.
Obměny: Do antipasty můžeme přidat i odpeckované, marinované zelené olivy, konzervované, na proužky nakrájené červené papriky a oloupané žampiónové hlavičky, uvařené v osolené vodě s citrónovou šťávou, menší ponechané v celku a větší na kostičky nakrájené. V Itálii ještě přidávají do antipasty marinované artyčoky.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo bílé pečivo.

Pro 8 – 10 osob.

Úprava trvá 35 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>