Artyčoková dna obložená

K tomuto účelu používáme ponejvíce artyčoková dna konzervovaná ve slaném nálevu, která nejdříve ve vlastním nálevu krátce podusíme. Podušená, vychladlá dna pak ještě asi hodinu marinujeme v marinádě zhotovené z 1/8 litru octa, několika kapek vorčesterské omáčky, trochy pepře, soli a 1/16 litru oleje.
Marinovaná a osušená dna artyčoků se pak různě obkládají a obložená se podávají buď jako předkrm, nebo jako příloha k studeným a teplým masitým a drůbežím pokrmům.
(Kromě den z artyčoků se vyskytují ještě na trhu malé celé hlavice bělených artyčoků, konzervovaných v okořeněném oleji, kterých se hlavně používá jako pikantní přílohy k studeným a teplým pokrmům.)

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>