Barvení rosolu

Rosol vyčištěný bílky nazýváme čirý. Pro docílení barevných efektů rosol různě barvíme. Barvivo musí být přirozené, nesmí působit nechutně. Žlutohnědý rosol získáme vyvařením cibulových slupek, zelený čirou šťávou ze syrového špenátu, červeně barvíme šťávou ze syrové červené řepy. Nemáme-li tato přírodní barviva po ruce, barvíme bretonem. To je jedlá barva, kterou koupíme v drogerii a používáme ji v nepatrném množství, neboť silně barví. Rosol má mít jen slabý nádech některé ze jmenovaných barev. Obvykle zaléváme do čirého rosolu a kolem dáme sekaný rosol barvený.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>