Bažant pečený, studený se šunkovou pěnou

Poměr: 1 svázaný upečený bažant (viz recept č. 1267), ¼ l studeného tekutého rosolu, ¼ l hnědé krycí rosolové omáčky (viz recept č. 142), ½ kg šunkové pěny, 4 paštičky z lístkového těsta, 4 kornoutky ze šunky, 15 dkg tuhého rosolu a zelená petržel.

Postup: Upečeného bažanta rozdělíme na čtvrtky, položíme na drátěnou podložku, přelijeme je krycí rosolovou omáčkou, po ztuhnutí omáčky je lehce přetřeme rosolem a postavíme do chladu. Do středu na okrouhlou mísu upravíme ze šunkové pěny hromádku, ke které přiložíme připravené čtvrtky bažanta. Čtvrtky bažanta seskupíme na pěnu tak, abychom dosáhli původního tvaru bažanta. Kolem upraveného bažanta rozestavíme paštičky z lístkového těsta, naplněné šunkovou pěnou a mezi paštičky dáme malé kornoutky ze šunky, plněné jemně rozsekaným rosolem. Mísu ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme hlavně k slavnostnějším příležitostem.
Příloha: Bílé pečivo, pomerančový salát apod.

Pro 4 osoby.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>