Berlínský salát

Poměr: 25 dkg vařených bramborů, 15 dkg šunky nebo šunkového salámu, 20 dkg v octě nakládaných sleďů (mohou být i zavináče), 10 dkg mrkve a 10 dkg kořínkové petržele vařené na kyselo, 10 dkg vařeného nebo konzervovaného zeleného hrášku, sůl, pepř a 35 – 40 dkg okořeněné majonézy.

Postup: Veškeré základní přísady mimo hrášek nakrájíme na drobné kostky, vše i s hráškem dáme do mísy, osolíme, opepříme, dobře promícháme a pak lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme vařenými vejci, úhledně nakrájenými řezy z kyselých sleďů a zelenou petrželí nebo hlávkovým salátem. Salát podáváme jako samostatný pokrm nebo ho používáme k přípravě obložených chlebíčků a k obložení vařených vajec.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>