½-3/4 kg zadního hovězího masa, 3 lžíce vody, sůl, pepř, 1 lžíce sádla a 1 lžíce másla, trochu vývaru
Z masa odstraníme šlachy a maso umeleme. Osolíme je, opepříme a po lžících zašleháváme vodu, až vznikne hladká směs. Na prkénku, navlhčeném studenou vodou, utvoříme placičky velké jako bifteky a pečeme je na sádle po každé straně 3-4 minuty (podle tloušťky bifteků). Přendáme je na horkou mísu, sádlo slijeme, do šťávy přidáme máslo, trochu vývaru, necháme přejít var a hotovou šťávou přelijeme bifteky.
Poznámka: mletý biftek nelze připravit z koupeného mletého masa, kde je rozřezáno i vazivo.
Přílohy: rýže brambory dušené, saláty, dušená zelenina.
Obměna: můžeme též udělat malé (poloviční) bifteky, položit na chléb, potřít hořčicí a posypat syrovou cibulí.
Zanechat komentář