Poměr: 20 dkg masa ze svíčkové nebo z roštěnce, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 středně velké cibule, lžička rozsekaných kaparů, jemně nakrájená zelená petržel, 2 prolisované sardele, trochu jemně nakrájené cibule, asi 2 lžičky hladké hořčice, trochu rozsekaného kmínu, trochu papriky a sůl.
Postup: Očištěné, tuku zbavené a opláchnuté maso nožem uškrábneme a pak je buď usekáme na jemnou kaši, anebo umeleme na masovém strojku. Připravené maso osolíme, opepříme, přidáme lžičku vody, aby bylo vláčnější, dobře promícháme a utvoříme z něj navlhčenou rukou malý bochánek, který posadíme do středu na okrouhlou, plochou mísu. Střed bochánku prohloubíme a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek. Kolem bochánku rozložíme osm obrouček nakrájených z cibule a do každé z nich dáme po jednom z těchto osmi druhů potravin: kapary, zelenou petržel, sardele, cibuli, hořčici, kmín, papriku a sůl.
Upravujeme až před podáváním.
(K takto připravenému bifteku přikládáme kromě vidličky a nože ještě lžíci na promíchání přísad s masem.)
Podáváme jako samostatný pokrm.
Další recept – viz text Tatarský biftek originál recept
Příloha: Bílý nebo tmavý chléb, jemně nakrájená cibulka, hladká hořčice, popřípadě vorčesterské omáčka.
Pro 2 osoby.
Úprava trvá 15 minut.
Zanechat komentář