Bramborová kaše nastavená

¾ kg, 7 plných lžic krupek (perliček nebo krupek trhaných), sůl, 2 až 3 lžíce sádla

Krupky na cedníku propláchneme vlažnou vodou a vaříme je zalité do roviny osolenou vodou s kouskem tuku. Zvlášť vaříme brambory v osolené vodě. Jakmile je oboje měkké, brambory scedíme, rozmícháme jako na kaši a vmícháme do ní krupky. Je-li kaše hustá, přidáme trochu svařeného mléka. Podáváme s osmaženou cibulkou nebo se škvarky.

Obměna: kaši okořeníme utřeným česnekem, majoránkou, pepřem a malou špetkou nového koření.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>